Biraz Gazoz Biraz Nostalji: Münire...


30 çeşidin üstünde gazozları bulunan Münire, çok tatlı bir sokak arası kahvecisi - gazozcusu - eskicisi. Dükkana girdiğiniz anda arka planda cızırtılarıyla çalan o güzel taş plak vitrinlerde göreceğiniz eskiye dair her şey sizi bir anda çocukluğunuza götürüyor. Minicik ama içine huzur dolan bu mekanın her köşesi sizi ayrı bir hatıraya götürürken arkadaşınıza da "Aaa! Hatırladın mı bunu?" demeden de edemiyorsunuz. Konsepti ile göze, çeşit çeşit gazozları ve kahveleriyle gönüllere hitap eden bu içten mekan sizi bir iki saatliğine de olsa farklı dünyalara götürmeye yetiyor.



 Oturduktan sonra da gözünüzü kırpmadan incelemeye devam ettiğiniz bu küçücük mekanın harika dekoru bile insanı teşvik ediyor aslında buraya gelmeye. Sokak lambaları, eski posterler, plaklar, kitaplar, fotoğraf makineleri, televizyonlar hatta çocukluğunuzda oynadığınız kartlar ve daha fazlasını görüyorsunuz her köşesinde. Sahibinin keyifli sohbeti ve samimiyetiyse iyice ısıtıyor sizi mekana. Sakinlik içinde plak cızırtılarının arasından çıkan muhteşem şarkılarla huzur dolduğunuzu hissediyorsunuz bir müddet sonra...
Burada bulunan görüp beğendiğiniz her şeyi satın alabilmeniz ise mümkün!






Bu nostalji dünyasında hatıralarınızın arasından akıp giderken Münire'nin samimi sahibi bölüyor şaşkınlığınızı. Ta ki gazoz çeşitlerini sayana kadar. Bulmakta güçlük çekeceğiniz 30'a yakın gazoz çeşidini ve aromalarını duydukça şaşkınlığınız iyice artıyor.  Denizli'nin Zafer gazozundan Beyoğlu gazozuna, Bursa'nın Uludağ gazozundan meşhur Niğde gazozuna kadar memleketin bütün gazozlarını bulabiliyorsunuz. Tadabileceğiniz onlarca gazoz aroması ise cabası. Hindistan cevizi, damla sakızı, zencefil, portokal, çilek ve daha bir çok aroma çeşidi de mevcut. Gazozunuzun yanında gelen taze kavrulmuş leblebiyle bu enfes gazozları tadına ayrı bir hava katıyor.








Bu kadar nostaljinin arasında kahve tabiki olmazsa olmazı oluyor Münire'nin. Lezzetiyle kendinizden geçtiğiniz kıvamlı leziz Türk kahvesi çeşitleriyle kendinizden alıyor sizi. Gazozda da olduğu gibi bir çok çeşidi mevcut bu içten mekanın. Sakızlı, dağ çilekli, çikolatalı kahve çeşitleriyle sizi seçim yaparken bir kez daha zor durumda bırakıyor Münire. Süvari kahve ve Saray kahve ise farklı tat ve kıvamlarıyla hayran bırakıyor yeniden. Kahvenizin yanında ikram edilen çikolata ya da lokumlar sizi tekrar çocukluğunuza döndürmek için yeterli oluyor. Çocukken en sevdiğiniz fakat şu anda bulamayacağınız lezzetleri görünce yüzünüzdeki mutlulukla içinizdeki huzurla bir yudum daha alıyorsunuz kahvenizden. Her yudumunuzda farklı bir vitrin dikkatinizi çekiyor. İnceleyecek o kadar şey var ki vitrinlerde oturduğunuz süre boyunca sadece izliyorsunuz etrafınızı.


Alsancak'ın arka sokaklarında bu antika mekanda çocukluğunuza ışınlanacağınız, plaktan gelen nostalji müziklerle memleketin birbirinden leziz gazozları ve muhteşem Türk kahvenizi keyifle yudumlayacağınız bu sımsıcak ortama gitmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz!

Adres: Kıbrıs Şehitleri Cad. Garanti Bankası Sokağı Alsancak/İZMİR





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sırtçantanı tak ve gez, ya da otur ve bir bira iç dostum:Varuna Gezgin Cafe Del Mundo

Mutlu bir öğle molası, Happy Italy...